Ξήλωσαν και πήραν τις κάμερες που τους κατέγραφαν να κλέβουν

Ξήλωσαν και πήραν τις κάμερες  που τους κατέγραφαν να κλέβουν

Έκλεψαν το λάστιχο ποτίσματος από σπίτι που δεν μπόρεσαν να διαρρήξουν!

Σπίτια και αυτοκίνητα έκλεβαν δύο άτομα, με το ένα να έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία. Μάλιστα, δε δίστασαν, όταν συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης σε σπίτι που είχαν διαρρήξει, να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν.

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές και δύο απόπειρες σε σπίτια και αυτοκίνητα που έγιναν από τις 16 έως τις 21 Απριλίου στην Καλαμάτα και το Μελιγαλά.

Έκλεψαν το λάστιχο ποτίσματος

Βραδινές ώρες στις 16 Απριλίου, στο Μελιγαλά, οι δύο δράστες διέρρηξαν παράθυρο κουζίνας και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού, έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Στις 20 Απριλίου, βραδινές ώρες, στην Καλαμάτα διέρρηξαν αυτοκίνητο, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι. Αμέσως μετά αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διπλανού σπιτιού, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να παραβιάσουν το διαμέρισμα. Ωστόσο, αφού δε βρήκαν να αφαιρέσουν κάτι, ούτε από το αυτοκίνητο ούτε από το σπίτι, φεύγοντας έκλεψαν ένα λάστιχο ποτίσματος!

Πήραν και τις κάμερες!

Τέλος, ξημερώματα στις 21 Απριλίου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν παράθυρο τουαλέτας σε ισόγεια κατοικία στην Καλαμάτα. Αφού δεν τα κατάφεραν, βρήκαν ανασφάλιστο παράθυρο δωματίου και μπήκαν, ενώ η ιδιοκτήτρια κοιμόταν. Οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού και κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κάμερες καταγραφής. Τότε διέκοψαν τη δράση τους, ξήλωσαν τις δύο κάμερες και έφυγαν παίρνοντάς τες μαζί τους.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου Ρομά από τα Αρφαρά, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό. Τέλος, κατασχέθηκε και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη