Από το Πλατύ διαρρήξεις σε αυτοκίνητα λουομένων στην Επίδαυρο

Από το Πλατύ διαρρήξεις σε αυτοκίνητα λουομένων στην Επίδαυρο

Έντεκα αυτοκίνητα λουομένων μέσα σε ένα μεσημέρι διέρρηξαν δύο Ρομά σε παραλιακές περιοχές της Επιδαύρου, με τον έναν δράστη να διαμένει στο Πλατύ Μεσσηνίας.

Από τα αντικείμενα που έκλεψαν και από τα 11 οχήματα αποκόμισαν  ποσό που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Δεν εντοπίσθηκαν
Οι 11 κλοπές σε οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου Αργολίδας, εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Καλαμάτας και το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Για αυτές κατηγορούνται ένας  25χρονος Ρομά από το Πλατύ Μεσσηνίας  και ένας 30χρονος Ρομά από την Αργολίδα και σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η  Αστυνομία, μετά τις κλοπές ήρθαν στην Καλαμάτα, όπου και αναζητήθηκαν, αλλά δεν εντοπίσθηκαν.

Άρπαξαν μέχρι και τις πινακίδες
Όπως προέκυψε, οι δύο Ρομά μεσημεριανές ώρες στις 23 Ιουλίου, διέρρηξαν 11 οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Επιδαύρου.

Από την δράση τους είχαν αφαιρέσει το ποσό των 530 ευρώ, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν από τα αυτοκίνητα και τις κρατικές πινακίδες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Οι δράστες έσπαζαν το παράθυρο του οχήματος και άρπαζαν ότι πολύτιμο υπήρχε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη