Απορία προς την Τροχαία

Απορία προς την Τροχαία

Όταν συνολικά από το κράτος γίνονται προσπάθειες να μειωθούν η γραφειοκρατία και η «χαρτούρα», δυστυχώς κάποιες υπηρεσίες και Αρχές παραμένουν κολλημένες σε αυτές.

Όπως μας περιέγραψε αναγνώστης, όταν τον σταμάτησαν σε τροχονομικό έλεγχο, διαπίστωσε ότι δεν είχε μαζί του τα αντίγραφα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Ο αστυνομικός επέμενε ότι τα έγγραφα που είχε μαζί του δείχνουν ότι δεν είναι πληρωμένα τέλη 2-3 ετών, με τον αναγνώστη να επισημαίνει ότι είναι όλα πληρωμένα και άμεσα μπορεί να του φέρει τα αντίγραφα κάποιος στο σημείο του ελέγχου.

Ο αστυνομικός δεν το δέχτηκε και βεβαίωσε πρόστιμο, αν και είναι απορίας άξιο πώς δεν μπορούσε να ελεγχθεί αυτό ηλεκτρονικά άμεσα μέσω του συστήματός τους. Του είπαν δε, ότι πρέπει να πάει από τα γραφεία της Τροχαίας.

Ο άνθρωπος πράγματι την επόμενη ημέρα πήγε στην Τροχαία, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι πρέπει να… καταθέσει ένσταση και να εξετασθεί αν θα γίνει διαγραφή του προστίμου και των υπολοίπων κυρώσεων!

Αλήθεια, για ποιον λόγο πρέπει να υπάρχει τόση ταλαιπωρία, όταν τα πράγματα είναι τόσο απλά;
Π.Μπ.