Δύο προβολές αυτή την εβδομάδα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Δύο προβολές αυτή την εβδομάδα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για το Παιδικό Φεστιβάλ, προβάλλοντας στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων με ελεύθερη είσοδο τη θρυλική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «ΕΤ ο Εξωγήινος» σε ελληνική μεταγλώττιση την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.

Πέμπτη
Την επομένη η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την ταινία «Οδός ανθρωπιάς 8 – Huit Rue de L’ Humanite».

Όταν στην περίοδο της πανδημίας το Παρίσι μπαίνει σε lockdown, οι ιδιαίτεροι και διαφορετικοί μεταξύ τους κάτοικοι μιας πολυκατοικίας πρέπει να συνηθίσουν, αφενός, μία νέα ζωή και, αφετέρου, ο ένας τον άλλον.

Ξεκαρδιστική κωμωδία γαλλικής παραγωγής με το γνωστό κωμικό και σκηνοθέτη Dany Boon να διακωμωδεί την όλη κατάσταση, παρουσιάζοντας διάφορους χαρακτήρες με πρώτο και καλύτερο τον εαυτό του… τον σούπερ υποχονδριακό, φτάνοντας μέχρι και τον αρνητή. Τα διάφορα προβλήματα/νευρώσεις του καθενός εξελίσσονται σταδιακά λόγω παρατεταμένου εγκλεισμού, όπως και η ανάγκη του ανθρώπου για κοινωνικοποίηση.

Οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι άλλοτε βγαλμένες από κωμωδίες slapstick και άλλοτε από οικογενειακές ρομαντικές κωμωδίες, αισθηματικά φιλμ ή ταινίες ενηλικίωσης.

Ο Dany Boon αντιμετωπίζει την πανδημία, ισορροπώντας με άνεση ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα και χαρίζει (παρά το δυσάρεστο θέμα ή το κάπως χοντροκομμένο χιούμορ του) δύο ευχάριστες ώρες και μια αισιοδοξία για το μέλλον.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ 8 – HUIT RUE DE L’HUMANITE

Comedy | K-15 | 2021 | Fr | 125’

Σκηνοθεσία: Dany Boon

Παίζουν: Dany Boon, François Damiens, Laurence Arne

21.30 | Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18