Γολγοθάς μπροστά από το Δημαρχείο Καρδαμύλης

Γολγοθάς μπροστά  από το Δημαρχείο Καρδαμύλης

Κάθε καλοκαίρι βιώνουμε Γολγοθά κάθε φορά που προσπαθούμε να διέλθουμε μπροστά από το Δημαρχείο Καρδαμύλης. Παρανόμως σταθμεύουν πολλά αυτοκίνητα μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας, αναγκάζοντας τα κινούμενα οχήματα να κάνουν συνεχώς ελιγμούς για να καταφέρουν να περάσουν. 

Παράλληλα, αναγκαζόμαστε οι οδηγοί να βγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο με όπισθεν για να διευκολύνουμε την κατάσταση, με μεγάλο κίνδυνο της ζωής μας.

Σήμερα δε (σ.σ. χθες), όπως βλέπετε, υπάρχει ένα όχημα σταθμευμένο δεξιά παρανόμως λίγα μέτρα από το stop. Παράλληλα, ένα όχημα αριστερά του Δήμου είναι νομίμως σταθμευμένο, αυτοκίνητα προσπαθούν να διέλθουν και δεν είχα τη δυνατότητα, ως γιατρός που είμαι κι έχω επείγοντα περιστατικά, να περάσω και να πάω στο γραφείο μου. Κάλεσα την Αστυνομία, η οποία απέχει 500 μέτρα, και 10 λεπτά που ήμουν εκεί, δεν είχε έρθει. Αυτή η άσχημη κατάσταση είναι κάθε καλοκαίρι όλο και χειρότερη. Έχουμε μιλήσει και παραπονεθεί πολλοί και στο Δήμο και στην Αστυνομία. Δυστυχώς, δε γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει. Η κοινή λογική, δηλαδή, να υπάρχει απαγορευτική πινακίδα στάσης και στάθμευσης και συχνά πρόστιμα από την Αστυνομία, προκειμένου να αποτρέπονται οι οδηγοί να βάζουν τα αυτοκίνητά τους στο εν λόγω σημείο.

Είναι δε προσβολή προς το Δημαρχείο και το πρόσωπο του δημάρχου αυτή η κατάσταση. Δε συζητάμε να υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Καμία πρόνοια, καμία πρόληψη. Απαιτώ ως δημότης που εργάζομαι και έχω ένα σημαντικό λειτούργημα, αυτό του γιατρού, αυτός ο χώρος να είναι ελεύθερος, όπως πρέπει, για να διέρχονται ταυτόχρονα δύο οχήματα απρόσκοπτα. Διαφορετικά, θα αναγκαστώ να οδηγηθώ σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αυτονόητα.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου
Ιατρός παθολόγος, Στούπα Μεσσηνίας