Η Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τένις, μετά από μια σπουδαία καριέρα

Η Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τένις, μετά από μια σπουδαία καριέρα

Η Σερένα Γουίλιαμς επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από το τένις μετά από μια σπουδαία καριέρα κατά την οποία κέρδισε 23 τίτλους Grand Slam.

Η 40χρονη έκανε την ανακοίνωση σε άρθρο της για τη Vogue που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη απόσυρση», έγραψε η Γουίλιαμς. «Ισως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που ετοιμάζω είναι η εξέλιξη. Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα».

Η Γουίλιαμς δήλωσε ότι η απόφασή της επηρεάστηκε από την επιθυμία της να διευρύνει την οικογένειά της. Γέννησε το πρώτο της παιδί, την Ολυμπία, το 2017.

«Δεν ήθελα ποτέ να χρειαστεί να επιλέξω ανάμεσα στο τένις και την οικογένεια. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο», έγραψε η Σερένα Γουίλιαμς. «Αν ήμουν άντρας, δεν θα το έγραφα αυτό, γιατί θα ήμουν εκεί έξω να παίζω και να κερδίζω, ενώ η γυναίκα μου θα εγκυμονούσε το παιδί μας».

Στο άρθρο, η Γουίλιαμς άφησε να εννοηθεί ότι το τελευταίο της τουρνουά θα είναι το US Open, το οποίο θα ξεκινήσει αυτό το μήνα και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμη να κερδίσω το Γουίμπλεντον φέτος», έγραψε. «Και δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμη να κερδίσω στη Νέα Υόρκη. Αλλά θα προσπαθήσω. Και τα τουρνουά προετοιμασίας θα είναι διασκεδαστικά. Ξέρω ότι υπάρχει η φαντασίωση των οπαδών μου ότι μπορεί να ισοφάριζα την Margaret [το ρεκόρ grand slam της Court] εκείνη την ημέρα στο Λονδίνο, μετά ίσως να έσπαγα το ρεκόρ της στη Νέα Υόρκη και μετά στην τελετή απονομής του τροπαίου να πω: «Τα λέμε!» Το καταλαβαίνω αυτό. Είναι μια καλή φαντασίωση. Αλλά δεν ψάχνω για κάποια τελετουργική, τελική στιγμή στο γήπεδο. Είμαι απαίσια στους αποχαιρετισμούς, η χειρότερη στον κόσμο».

Πηγή: iefimerida.gr