Καλαμάτα: Ρομά μπήκαν σε βενζινάδικο και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο

Καλαμάτα: Ρομά μπήκαν σε βενζινάδικο και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο

Είχαν κλέψει άλλα έξι καταστήματα

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας δύο Ρομά, ηλικίας 29 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καλαμάτα, μαζί με συνεργό τους, οι ανωτέρω κατάφεραν να μπουν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της οδού Αθηνών, όπου διέρρηξαν χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν έτερο μικρό χρηματοκιβώτιο, στο οποίο περιείχαν χρηματικά ποσά. Επίσης, αφαίρεσαν εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή και διάφορα καπνικά είδη.

Έπειτα από άμεση κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 11η/4 έως και την 19η/8 οι ανωτέρω διέπραξαν ακόμη έξι περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε καταστήματα (ψιλικατζίδικο, δύο φαρμακεία, βενζινάδικο, καφετέρια και μαρμαράδικο) στις περιοχές της Σπερχογείας, του Αντικαλάμου και του Ασπροχώματος.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, καπνικά είδη, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια, φαρμακευτικά είδη, καθώς και είδη ρουχισμού, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 34.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Να σημειωθεί πως η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση του συνεργού τους.
Π.Μπ.