Νέα απάτη: Τους στέλνουν μήνυμα ότι κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

Νέα απάτη: Τους στέλνουν μήνυμα ότι κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

Απατεώνες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν πολίτες για να αρπάξουν χρήματα

Όλους τους τρόπους θα χρησιμοποιήσουν οι επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες κι αυτό πρέπει να το έχουμε πλέον υπόψη μας και να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας ενέργεια.

Τις τελευταίες ημέρες, επανήλθε στο προσκήνιο, μια μορφή απάτης που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν.

Πρόκειται για ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Για αδικήματα παιδικής πορνογραφίας

Oι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, με εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους βρίσκεται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων συναφών αδικημάτων.

Το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Να τα διαγράφουν

Η αστυνομία, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λάθος σύνταξη (Τσουβάλας, Αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το Ευρωπαϊκό γραφείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για την Ανάλυση Εικόνων Πορνογραφικών CNAIP κ.α.) καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα, είναι ψευδεπίγραφο και απατηλό.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Της Βίκυς Βετουλάκη