Νέο «ντου» της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην Αθήνα με 2 συλλήψεις και κατάσχεση 5 κιλών χασίς

Νέο «ντου» της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην Αθήνα με 2 συλλήψεις και κατάσχεση 5 κιλών χασίς

Τα αποθήκευαν με πιπέρι για να μην τα μυρίζει ο σκύλος

Πάνω από 5 κιλά χασίς, κατέσχεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε επιχείρηση που έκαναν στα Σεπόλια στην Αθήνα, μετά από πληροφορίες που είχαν συλλέξει για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι τα ναρκωτικά ήταν αποθηκευμένα με ποσότητες πιπεριού, προκειμένου να ξεγελούν τις μύτες των αστυνομικών σκύλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ναρκωτικά διακινούσαν ένας 83χρονος που στο εξωτερικό έχει καταδικασθεί για ανθρωποκτονία και ένας 54χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και αυτή την περίοδο ήταν επιτηρούμενος από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας.

Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

Έρευνες
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι και οι δύο δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο), στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των δύο αντρών, τα οποία βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς και σε ανενεργό κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών του 54χρονου.

Σημαντικές ποσότητες
Οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

– 17 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους 4.890,6 γραμμαρίων.

– ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτας, συνολικού βάρους 407,1 γραμμαρίων.

– Ένα φιαλίδιο με έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους 63 γραμμαρίων.

– Δύο τσιγαριλίκια κάνναβης.

– Δύο συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

– Δύο ζυγαριές ακριβείας.

– Δύο κινητά τηλέφωνα.

– Το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Να σημειωθεί ότι ο 83χρονος είχε το ρόλο του αποθηκάριου των ναρκωτικών και ο 54χρονος της διακίνησης.

Μαζί με πιπέρι
Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, οι δράστες πωλούσαν τα ναρκωτικά, προς 5 ευρώ το γραμμάριο το ακατέργαστο χασίς και προς 10 ευρώ το κατεργασμένο χασίς (σοκολάτα) καθώς πρόκειται για «συμπυκνωμένο» ναρκωτικό, αφού π.χ. 4 κιλά ακατέργαστου χασίς παράγουν μόλις 400 γραμμ. κατεργασμένο χασίς.  Τέλος, το χασισέλαιο το πωλούσαν προς 150 ευρώ το φιαλίδιο.

Οι αστυνομικοί όταν εντόπισαν τα ναρκωτικά, έκπληκτοι είδαν ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσει πιπέρι στις συσκευασίες της κατεργασμένης κάνναβης, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και να μη γίνονται αντιληπτές κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και την Παρασκευή θα απολογηθούν στον Ανακριτή. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη