Ο Δημήτρης Περιβολαράκης προσφέρει τα μετάλλιά του στο Ίδρυμα Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης προσφέρει τα μετάλλιά του στο Ίδρυμα Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης είχε μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική διαδρομή (μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε ΑΟ Σπερχογείας, Τσικλητήρα Πύλου και Αστέρα Βαλύρας), η οποία σταμάτησε λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ένα όμως σοβαρό πρόβλημα υγείας, άλλαξε πολλά δεδομένα στη ζωή του.
Ο κ. Περιβολαράκης τα τελευταία χρόνια όμως επέστρεψε στον αθλητισμό, μιας και αποτελεί στέλεχος των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου και Στίβου Μεταμοσχευμένων.
Ο Δημήτρης Περιβολαράκης, ήταν ένα από τα πρόσωπα που τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους στην πρόσφατη εντυπωσιακή γιορτή του ΑΟ Σπερχογείας.

Με την ευκαιρία της  βράβευσής του, μίλησε στις τοπικές εφημερίδες «Θάρρος» και «Ελευθερία», όπου αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, στις επιτυχίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Μεταμοσχευμένων Αθλητών, που διεξήχθη στη Λάρισα και άλλα σημαντικά πράγματα. Μάλιστα, γνωστοποίησε πρόσφατη απόφασή του και αφορά στη δωρεά των μεταλλίων που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Μεταμοσχευμένων, καθώς επίσης αυτών που θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλων βραβεύσεων στο Ίδρυμα Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στο οποίο πρόεδρος είναι η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του κ. Περιβολαράκη, ο οποίος μας επισήμανε ότι θέλει μ’ αυτή την κίνηση να προσφέρει χαρά στους σύγχρονους μικρούς ήρωες. Παράλληλα το   παράδειγμά του πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι αθλητές ΑμεΑ ή μη. Επίσης μας γνωστοποίησε ότι είναι μέλος των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου και Στίβου Μεταμοσχευμένων Αθλητών και το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει προπονήσεις εν όψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Περθ της Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2023, όπου προπονητής της Εθνικής Ομάδας Στίβου  είναι ο κ. Μιχάλης Πετράκης. Ακόμη στάθηκε στο έργο της Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών αθλητών, το οποίο ιδρύθηκε το 2016 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  είναι η κα Ρούλα Τσάμη – Αρκά, αντιπρόεδρος η κα Αθηνά Γόμπου, Νεφρολόγος, και υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας οι κ.κ. Γιάννης Αρκάς και Σάκης Αναχουρλής.

Ο Καλαματιανός πρωταθλητής μας ανέφερε  ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών αθλητών στην Καλαμάτα και πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ξετυλίγοντας τώρα το «story” της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Δημήτρης Περιβολαράκης ανέφερε ότι ξεκίνησε από την Ακαδημία της Ομόνοιας, στη συνέχεια βρέθηκε  στην Ακαδημία της Καλαμάτας με προπονητή τον Νίκο Χαϊδεμένο, στον ΑΟ Σπερχογείας, σε ηλικία 15 ετών με προπονητή τον Λεωνίδα Δαμιανάκο και πρόεδρο τον Πέτρο Γεωργανά, στον Τσικλητήρα Πύλου και στον Αστέρα Βαλύρας. Αγωνίστηκε δε με τις ομάδες  Ρουαγιάλ και του Δήμου Καλαμάτας στο Πρωτάθλημα Επιχειρήσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

Ως καλύτερη στιγμή στην καριέρα του θεωρεί τα δύο γκολ που πέτυχε με τον Αστέρα Βαλύρας σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Α΄ Τοπική, ο οποίος  διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο ΚΤΕΛ «Γ. Λουκαρέας». Στον Αστέρα Βαλύρας τον είχε πάει ο γνωστός αθλητικογράφος Χρήστος Παπαγεωργίου, ενώ πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Φωτεινός. Είχε δε ως συμπαίκτες τους Θεόδωρο Πουλόπουλο, Κώστα Διδασκάλου, Σάκη Κερανούδη και άλλους. Επίσης είχε περάσει πολύ καλά στον Τσικλητήρα Πύλου, όπου πρόεδρος ήταν ο Φώτης Κουφόγιωργας και το τεχνικό τιμ απάρτιζαν οι Τάκης Χριστόπουλος, Αντώνης Χατζηαγγελής από τους οποίους έμαθε πολλά.

Ως χειρότερη στιγμή θεωρεί τον τραυματισμό του σε αγώνα Αστέρα Βαλύρας – ΑΟ Κυπαρισσίας, όταν σε διεκδίκηση με τον αμυντικό Κώστα Κολοσκόπη έσπασε τη μύτη του και παρά τις οδηγίες των γιατρών ν’ αποχωρήσει από τον αγωνιστικό, αυτός με αυτοθυσία αγωνίστηκε σε όλο το μας.

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης το 2009 λόγω στενοχώριας, αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας (αυτοάνοσο) και ξεκίνησε αιμοκάθαρση. Στις 7 Δεκεμβρίου 2018 όταν ανάρρωνε τον έβαλαν στο ίδιο δωμάτιο με τον Λάμπρο Ντουσαΐδη, πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου  Λέοντες Πειραιά και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή του ξανά με τον αθλητισμό. Στις 21 Μαΐου 2022, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια σε 100 και 200 μέτρα και χάλκινο μετάλλιο στα 5000 μ. βάδην στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Μεταμοσχευμένων στη Λάρισα. Ακόμη, ο Δημήτρης Περιβολαράκης ευχαριστεί  τον Πρόεδρο του ΑΟ Σπερχογείας, Παναγιώτη Οικονομόπουλο για τη βράβευσή του στην εορταστική εκδήλωση της ομάδας, τον καθηγητή Διαβητολογίας  Παναγιώτη Χαλβατσιώτη για την τιμή που του έκανε, δίνοντάς του την πλακέτα, καθώς επίσης τον γιατρό Νεφρολόγο κ. Γιώργο Μπριστογιάννη και τη γιατρό Νεφρολόγο κα Μαρία Δαρεμά, για τη φροντίδα τους.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, διότι βοηθά εμπράκτως τα άτομα και τους αθλητές με ειδικές ανάγκες.