Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 07/08/2022 προβλέπεται άστατος, στο δεύτερο μισό της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/