Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΗΝ 2.30 νυκτερινήν ώραν της προπαρελθούσης νυκτός εξερράγη πυρκαϊά επί της εν Καλυβίοις των Καλαμών ανωγείου οικίας του Κ. Καρακούση. Εις το άκουσμα των πυροβολισμών προσέτρεξαν αμέσως τα αστυνομικά όργανα και αι αντλίαι του Δήμου, αι οποίαι επελήφθησαν της κατασβέσεως του πυρός. 

ΚΑΤΟΡΘΩΘΗ δε να εντοπισθή το πυρ και ούτω απετεφρώθη  εξ ολοκλήρου η οικία μετά των εν αυτή επίπλων, διασωθέντων μόνον των ενοίκων, τους οποίους εξύπνησαν και έντρομοι μόλις και μετά βίας κατόρθωσαν να εξέλθουν όπως ευρίσκοντο κοιμώμενοι.

ΕΚ των γενομένων ανακρίσεων τας οποίας διεξήγαγεν ο διοικητής του Β΄ Αστυνομικού τμήματος Κασίμης, προς εξακρίβωσιν των αιτίων της πυρκαϊάς,  προκύπτει ότι η πυρκαϊά προήλθεν εκ τινος θρυαλίδος πεσούσης εκ τινος ανημμένου λύχνου, τον οποίον είχεν αφίση ανημμένον η ένοικος του άνω πατώματος οικογ. Καποδίστρια.

Η θρυαλίς πεσούσα δια τινος σχισμάδος του σεσαθρωμένου πατώματος εις το κάτω πάτωμα το οποίον εχρησιμοποιείτο ως αποθήκη του ιδιοκτήτου και ευρούσα ευφλέκτους ύλας, άχυρα και καινουργή κουφώματα, διεδόθη ακαριαίως ώστε μόλις και μετά βίας ηδυνήθησαν να σώσουν την κοιμωμένην οικογένειαν του ενοίκου.