Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ υπό των αστυνομικών οργάνων συνελήφθη ο σεσημασμένος λωποδύτης Νικόλαος Πιτσιράκος εκ Κωνσταντινουπόλεως και κατηγορούμενος δια 40 εν όλω κλοπάς καθ’ ην στιγμήν απεπειράτο επωφελούμενος του συνωστισμού εν τω τραμ να αφαιρέση το πορτοφόλι του Αθανασίου Μαργιόλη.

ΟΥΤΟΣ προσαχθείς εις το 1ον Αστυνομικόν Τμήμα και ανακρινόμενος ωμολόγησε ότι έχει ως βιοποριστικόν επάγγελμα την κλοπήν και ότι τελευταίως ήλθεν εκ Ναυπλίου δια να συνεχίση τας επιχειρήσεις του ενταύθα, αλλ’ εύρεν τον τόπον μικρόν και στενόν, διό και εσκέπτετο να φύγη. Δεν είχεν όμως ειμή μόνον 120 δραχμάς αίτινες δεν επήρκουν ούτε δι’ εισιτήριον μέχρις Αθηνών, ένεκα δε τούτου επεχείρησε την ως άνω κλοπήν δια την οποίαν συνελήφθη.

-Ο ιατρός Ιωάννης Χαρ. Σκιαδάς, κάτοικος του χωρίου Στρέφι του τέως Δήμου Αριστομένους της Μεσσήνης, επέτυχεν ιδίαν σκευασίαν δι’ ης στερεύει τον ασκίτην (υδροπικίαν), οσηνδήποτε ποσότητα υγρού και αν περιέχη η κοιλότης της κοιλίας και εις οίαν δήποτε αιτίαν και αν ούτος οφείλεται. Αν δε ο ασκίτης οφείλεται εις τον σωλήνα και το ήπαρ, θεραπεύεται ασφαλώς και ριζικώς.