Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ την διοίκησιν της Χωροφυλακής τηλεγραφούν ότι οι Δημήτριος Κάρτσωνας και Κωνσταντίνος Κάρτσωνας δια πολιτικούς λόγους εφόνευσαν παρά την δημοσίαν οδόν Αγίου Φλώρου τον Κωνσταντίνον Νιάρχον πυροβολήσαντες κατ’ αυτού τετράκις δια γκρα και περιστρόφου. Εκ των δραστών συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Κάρτσωνας. Αι ανακρίσεις συνεχίζονται.

-ΑΠΕΘΑΝΕΝ και εκηδεύθη συνοδευθείς μέχρι της τελευταίας του κατοικίας υπό της εκλεκτοτέρας μερίδος της κοινωνίας μας ο Παν. Τρουπάκης. Ο μεταστάς τύπος ανθρώπου κοινωνικού, άκακος κυριολεκτικώς, ευπροσήγορος προς όλους, με το μειδίαμα πάντοτε εις τα χείλη, εργατικός του καθήκοντος κυριολεκτικώς ελατρεύετο από όλους όσοι τον γνώριζον. Ο θάνατός του ηκούσθη γενικώς με πραγματικήν λύπην. Προς τους οικείους του το «Θάρρος» απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια.

-ΚΑΤΟΠΙΝ διαταγής του Υπουργείου Υγιεινής ανεχώρησε χθες δια Λεωνίδιον της Κυνουρίας ο νομίατρος Αδαμόπουλος όπως επιληφθή της εξετάσεως εμφανισθείσης εκεί νόσου εκ της οποίας προσεβλήθησαν πολλά άτομα. Το Υπουργείον παραγγέλλει να υποβάλη λεπτομερή έκθεσιν περί της διαγνώσεως της νόσου και των ληφθέντων μέτρων. Ίσως πρόκειται περί του μαστίζοντος την χώραν δαγκείου πυρετού του οποίου πολλά κρούσματα εσημειώθησαν και εν τη πόλει μας.