Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ διάταξις της διοικήσεως Χωροφυλακής δια της οποίας λαμβάνονται διάφορα μέτρα καθαριότητος κατόπιν των σημειωθέντων εν τη πόλει κρουσμάτων του δαγκείου πυρετού. Ούτως υποχρεούνται οι πανδοχείς να εκκενούν τους σταύλους των μεταφέροντες την κόπρον εκτός της πόλεως, ν’ απολυμάνωσι δε τα πανδοχεία δι’ ασβέστου και υδροχρωματισμού, οι εργοστασιάρχαι να διατηρούν καθαρά τα αφοδευτήριά των, οι ιδιοκτήται των εντός των πόλεων και κωμοπόλεων οικοπέδων να καθαρίσουν επιμελώς ταύτα.

ΑΠΑΝΤΕΣ οι κάτοικοι των πόλεων και κωμοπόλεων να καθαρίσωσιν εσωτερικώς και εξωτερικώς τας οικίας και καταστήματά των και να υδροχρωματίσωσι τους τοίχους αυτών εις ύψος τουλάχιστον ενός μέτρου από της επιφανείας της γης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευσις ζώων εις τας οδούς εκτός των προς φόρτωσιν. Υποχρεοί τους κατοίκους να προβώσιν εις την καταπολέμησιν των μυιών και κωνώπων δια καταλλήλων μυιοκτόνων φαρμάκων. Δια την εκτέλεσιν των άνω διατάξεων παρέχεται πενθήμερος προθεσμία από της δημοσιεύσεως. Η διάταξις ισχύει καθ’ όλον τον νομόν.