Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Μελετίου εκλήθησαν εις τα γραφεία της Επισκοπής δια σήμερον την 7ην μ.μ. οι Παν. Σάλμας, Σταύρος Κωστόπουλος, Χρ. Κουτραφούρης, Ιω. Καμπάς, Γ. Μαράκας, Π. Ιππόλυτος, Β. Κωστόπουλος και Ευστάθιος Μαργαρίτης ίνα ανταλλάξουν σκέψεις δια την ίδρυσιν εν τη πόλει μας Βυζαντινού Μουσείου, εις ο να συγκεντρωθούν τα διεσπαρμένα ανά την Μεσσηνίαν βυζαντινά έργα τέχνης ων τινά είναι εξαιρετικής αξίας αληθινά αριστουργήματα.

-Η αρμοδία υγειονομική σχολική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας απηύθυνε εγκύκλιον προς όλους τους υγειονομικούς επιθεωρητάς και τους διευθυντάς των σχολείων της Μέσης και Δημοτικής Εκπαιδεύσεως δια της οποίας εντέλλεται την άμεσον απολύμανσιν των διδακτηρίων ως και την κατάλληλον επισκεύασιν των σχολικών κτηρίων δια την προφύλαξιν των μαθητών από του δαγκείου κατά το αρχόμενον σχολικόν έτος.

-Ο Παναγιώτης Πετρ. Βουτσής πάσχων τας φρένας επωφεληθείς της απουσίας των οικείων του αφού έκλεισε τας θύρας και τα παράθυρα της εν Καρβελίω οικίας του λαβών δίκαννον κυνηγετικόν όπλον ηυτοκτόνησε βληθείς εις την κεφαλήν.