Προετοιμασία στο Δήμο Καλαμάτας εν όψει της νέας σχολικής περιόδου

Προετοιμασία στο Δήμο Καλαμάτας εν όψει της νέας  σχολικής περιόδου

Σύσκεψη εργασίας, υπό το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες με αντικείμενο την προετοιμασία του Δήμου εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2022-2023. Στόχος η ομαλή και ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Κατά τη διάρκειά της υπήρξε ενημέρωση για την πορεία εργασιών και παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη συντήρηση υποδομών και τον ευπρεπισμό των σχολικών μονάδων, τόσο μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας όσο και μέσω ενεργών εργολαβιών. Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση που έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε συνέχεια των όσων έχουν καταγραφεί κατά τις αυτοψίες που έχουν γίνει, καθώς και των όσων έχουν επισημανθεί από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό του Δήμου ως προς την πρόσληψη και τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας, καθώς και για τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι προμήθειες και να αποσταλούν στα σχολεία είδη ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά κ.λπ.). Ακόμα, αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για ενημέρωση – εκπαίδευση του προσωπικού καθαριότητας που θα απασχοληθεί στα σχολεία.

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, αναμένονται από την Πολιτεία επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Επιπλέον, ο Δήμος θα διαθέσει στην κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ χώρο, προκειμένου πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να προσέρχονται όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιθυμούν για τη διενέργεια rapid test.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, παρέχοντας ενημέρωση, ανταλλάσσοντας απόψεις, θέτοντας ερωτήματα και καταθέτοντας προτάσεις, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη και Αγάπιος Οικονομίδης, εκ μέρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας Παύλος Χριστόπουλος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μαρία Αγγελή, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσιος Σκοπετέας, η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.