Σ. Μπακούρος: «Τέσσερις συνδυασμοί μαζί θα κάνετε υπερήρωα το Λεβεντάκη»

Σ. Μπακούρος: «Τέσσερις συνδυασμοί μαζί θα κάνετε υπερήρωα το Λεβεντάκη»

-«Θα είμαι υποψήφιος με το Λεβεντάκη» δήλωσε

«Θα είμαι υποψήφιος με το Λεβεντάκη» δήλωσε, προ ημερήσιας διάταξης, στην 32η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας προχθές ο Σωτήρης Μπακούρος, έμμισθος αντιδήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού που προεκλογικά στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά μετεκλογικά υποψήφιοι του συνδυασμού του, ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. αποδοκίμασαν λόγω της συνεργασίας του με το δήμαρχο Τριφυλίας, προσθέτοντας πως «τέσσερις συνδυασμοί μαζί θα κάνετε υπερήρωα το Λεβεντάκη. Γιατί αλλιώς είναι να καθαρίσεις έναν έναν κι αλλιώς τέσσερις…».

Ο κ. Μπακούρος, παίρνοντας το λόγο, είπε απευθυνόμενος σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι νωρίτερα είχαν θέσει ερωτήσεις για ζητήματα και προβλήματα του Δήμου: «Οφείλετε να παραδεχτείτε ότι έργο γίνεται. Δεν μπορεί όλοι οι Αθηναίοι και όλοι οι παραθεριστές να λένε ότι έχει αλλάξει η όψη της Τριφυλίας κι εσείς να μην το βλέπετε. Ενδεχομένως να έχετε ασχολίες άλλες, κάποιες κοινές συναντήσεις για να μπορέσετε να ρίξετε το Λεβεντάκη. Δε θα πέσει δυστυχώς. Είχα πει σε τοποθέτησή μου…».

Στο σημείο εκείνο διακόπηκε από τον Γιάννη Μερκούρη που τον ρώτησε «Δυστυχώς, για εμάς;», με εκείνον να απαντά: «Για εσάς, βεβαίως».

Συνεχίζοντας ο κ. Μπακούρος είπε: «Είχατε παρουσιαστεί Σπηλιά, Φαρκαλάδα, Αρμενιοί δώδεκα χρόνια, δεκατρία, ένα μηχάνημα; Το λέει ο κόσμος. Άνθρωποι που σας ψήφισαν λένε: εγώ δεν είχα δει τίποτα», με τους Γιάννη Μερκούρη και Γιάννη Κατσούλα να αντιδρούν αντικρούοντας τον ισχυρισμό του.

Ο κ. Μπακούρος ακολούθως είπε:  «Ενδεχομένως οι διαβουλεύσεις που έχουνε αρχίσει προκειμένου να κάνετε ένα μέτωπο – και πολύ σωστό είναι – όμως πρέπει να μαζευτείτε όλοι, να πάρετε και από αλλού και από άλλες περιφέρειες, να κάνετε ένα ισχυρό μέτωπο μη τυχόν μπορέσει ο Λεβεντάκης να ξεπεράσει το 50% την πρώτη Κυριακή. Αυτά τα λέω, καταγράφονται και θα τα δείτε. Είχα πει σε μια πρωτόλεια κουβέντα εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ να κάνετε συνδυασμό. Ο μόνος σίγουρος συνδυασμός είναι του παρακείμενου (σ.σ. στα έδρανα) φίλου μου, του Σαράντου (σ.σ. Κουκούμη, με τη Λαϊκή Συσπείρωση).

Οι άλλοι θα παλέψετε πολύ. Γιατί ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο, ο κόσμος βλέπει, ο κόσμος εκτιμά το έργο που γίνεται κι εκτιμά την προσπάθεια. Αν εσείς θέλετε να πιάνεστε από τον τύπο, ο οποίος σε τελική ανάλυση τρώει την ουσία, γιατί να ’μαστε τυπικοί ωραία είναι, αλλά τρώει την ουσία. Εγώ στη διοίκηση Λεβεντάκη που είμαι συνεργαζόμενος δεν έχω διαπιστώσει καμία παρατυπία…».

Και πρόσθεσε: «Παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα και δεν έχω δει τέτοιο πράγμα. Μία παρορμητική διάθεση και μια προσπάθεια, αν θέλετε, που κινείται ορισμένες φορές στις παρυφές της νομιμότητας υπάρχει, αλλά υπάρχει για να γίνει έργο. Αν περιμέναμε όλοι πότε θα εγκριθούνε να γίνει του νοσοκομείου ο περιβάλλοντας χώρος δε θα γινότανε, το πεζοδρόμιο, η Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά δε θα γινότανε, ο δρόμος που άνοιξε στο μύλο του Σερέτη δε θα γινότανε, είχανε περάσει δεκαεφτά δήμαρχοι και δεν τόλμησε κανένας να το κάνει και πήγε ο Λεβεντάκης τα γκρέμισε και θα τα ασφαλτοστρώσει.

Αυτά, επομένως, δεν είναι έργα; Θέλετε να πιανόμαστε από τον τύπο; Γιατί έτσι και γιατί αλλιώς;».

Ο Γιάννης Μερκούρης τον ρώτησε: «Δε μας είπες εσύ, Σωτήρη, τι θα κάνεις, που θα πας;» και ο κ. Μπακούρος απάντησε: «Με το Λεβεντάκη, το δηλώνω. Θα είμαι υποψήφιος με το Λεβεντάκη».

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Αντώνιος Βλάχος είπε: «Να μας πει και ο κ. Μερκούρης με ποιον θα ’ναι», με τον κ. Μερκούρη να απαντά: «Όταν θα φτιάξουμε το σχήμα, βεβαίως και θα το πω. Δεν έχουμε ανακοινώσει κανένα σχήμα ακόμα, όταν θα ’ρθει η ώρα…».

Τότε ο κ. Μπακούρος τόνισε: «Τέσσερις συνδυασμοί μαζί θα κάνετε υπερήρωα το Λεβεντάκη. Γιατί αλλιώς είναι να καθαρίσεις έναν έναν κι αλλιώς τέσσερις…», με τον Γιάννη Μερκούρη να του απαντά «Πάντως, Σωτήρη, σε ανησυχεί πολύ…» και τον Γιάννη Κατσούλα, επίσης, να του λέει: «Πολύ ανήσυχος είσαι»…