Τα χρυσά διδάγματα των Ελλήνων πρωταθλητών

Τα χρυσά διδάγματα  των Ελλήνων πρωταθλητών

Προπονούνταν και εργαζόταν καθημερινά έχοντας μια σταθερή ρουτίνα με στόχο να εκπληρώσει τα όνειρά της. Αυτή ήταν η αθέατη διαδρομή της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη για να ανέβει εις διπλούν στο βάθρο, καθώς κατάφερε τις τελευταίες μέρες να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αθλητικό επίτευγμα, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στα 20 και 35 χλμ. βάδην στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.

Σε μια πολύχρονη διαδρομή δύσκολη κι επίπονη, καθώς στερήθηκε της αναμενόμενης στήριξης τόσο από την Πολιτεία όσο και από τους εγχώριους αρμόδιους αθλητικούς φορείς, συνέχιζε ακάθεκτη. Κι όμως, σύντομα κατάφερε, όχι μόνο να ανεβάσει την Ελλάδα πολύ ψηλότερα με τις χρυσές επιδόσεις της, αλλά και να διαψεύσει όσους δε στάθηκαν δίπλα της τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πρόσωπο της Αντιγόνης αντικατοπτρίζονται δεκάδες ακόμα αθλητές που έτυχαν αντίστοιχης αντιμετώπισης, οι οποίοι, όμως, μέσα από την αθλητική τους παρουσία συνεχίζουν να αποδεικνύουν, πως όταν υπάρχει πραγματική θέληση, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να τους κρατήσει πίσω.

«Η Αντιγόνη δεν το έβαλε κάτω. Ήξερε τις δυνατότητές της και απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι ψηλά. Τα όνειρά σου μπορείς να τα πραγματοποιήσεις όσο χρονών και να είσαι», ήταν τα πρώτα λόγια της αδερφής της, Κωνσταντίνας, όταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αντιγόνη μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση της διπλής της πρωτιάς.

Άραγε, πόσο ευκολότερα θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί οι πρωτιές των Ελλήνων και Ελληνίδων αθλητριών, εάν είχαν τη στήριξη που είναι δεδομένη για άλλους συναθλητές τους;

Ας μην ξεχνάμε ότι με πολλή θέληση και κόπο κατάφεραν να καταταχθούν στους κορυφαίους της χώρας μας, όμως καμία φορά δεν αρκεί να πιστέψουν μόνο οι ίδιοι στον εαυτό τους…

Της Χριστίνας Μανδρώνη