Το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Το 2ο Αντάμωμα  των Απανταχού Μεσσηνίων

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές δράσεις η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία πραγματοποίησε στις 22 Αυγούστου, στην εξοχική ταβέρνα «Βατουριώνα» στην Καλαμάτα, το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων σε συνδυασμό με την παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Αυλωνίτη έγκριτου, πολυγραφότατου συγγραφέα και λαογράφου Δημητρίου Κολέτσου.

Ο στρατηγός Αντώνιος Αγγελόπουλος εκθείασε το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του και παρουσίασε συνοπτικά τον όγκο της συγγραφικής δουλειάς του, δίνοντας βάση στο τελευταίο έργο του που αφορά στην πατρίδα του, την Αυλώνα.

Τους Απανταχού Μεσσήνιους καλωσόρισε και χαιρέτισε ο πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος.

Για το  συγγραφέα αναφέρθηκε και ο φίλος του ο τ. πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και υπουργός Βύρων Πολύδωρας, τον οποίο καλωσόρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος και του απένειμε το έμβλημα της πόλης της Καλαμάτας που έχει εκδοθεί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η βραδιά συνεχίστηκε με καλό φαγητό, ευχάριστη μουσική και εγκάρδια συναπαντήματα με τους καινούργιους επισκέπτες Μεσσήνιους που έφθασαν από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, με μέλη και φίλους μέχρι νωρίς τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμα με τις παρέες ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Νικόλαος Μαύρος, αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας από το Μόντρεαλ, ο Βαγγέλης Σπυρόπουλος από τη Βοστόνη, εκπρόσωπος της Αμφικτυονίας στις ΗΠΑ, ο Σταύρος Γιαννόπουλος πρόεδρος των Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης», ο Γεώργιος Πολίτης από τη Βοστώνη, ο Δημήτριος Καραμπάτσος και ο Βασίλειος Σπαράγγης από το Μόντρεαλ, ο Ηλίας Χρονόπουλος από το Σύλλογο Παμμεσσηνιακής Σίδνεϊ, η Σοφία Δούση πρόεδρος Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Παράδεισος», η Πόλα Πολλάλη πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου «Το Ναυαρίνο», η Αμαλία Ρουτζούνη πρόεδρος Συλλόγου Μανιατών, η Αγγελική Μαθιοπούλου πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης, ο Αναστάσιος Σμυρνής πρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου, η Λίλιαν Σωτηροπούλου πρόεδρος Συλλόγου Μεσσηνίων Νέου Ηρακλείου «Ο Παπαφλέσσας», ο Παναγιώτης Μαχαίρας πρόεδρος Μεσσηνίων  Βριλησσίων, η Καλλιόπη Κουτήφαρη γλύπτρια, ο Παναγιώτης Μπαζίγος, γραμματέας της Αμφικτυονίας, η Έφη Μπούνα οργανωτική γραμματέας και ο Κώστας Βοργιάς πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής.