Τρεις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το αργότερο σήμερα στο Πάρκο ΟΣΕ

Τρεις παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν το αργότερο σήμερα στο Πάρκο ΟΣΕ

Το να γράψουμε για την εγκατάλειψη των τρένων στο Πάρκο του ΟΣΕ είναι κάτι που πλέον δεν έχει νόημα, αφού οι αρμόδιοι φαίνεται να αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα. Ωστόσο, θα σταθούμε σε τρία ζητήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν.

Το πρώτο έχει να κάνει με τις τουαλέτες που πριν από κάποιους μήνες παραδόθηκαν στο κοινό και, όπως είχε κάνει γνωστό ο Δήμος, το βράδυ θα έκλειναν. Όσες φορές κι αν έχουμε περάσει, όμως, είτε στη 1.00 είτε στις 2.00 τα ξημερώματα, αυτές είναι ανοιχτές, με τα αποτελέσματα να αποτυπώνονται και στις φωτογραφίες.

Όλοι οι τοίχοι είναι γραμμένοι, τα πόμολα στις πόρτες σπασμένα, ενώ η καθαριότητα είναι κάτι που δε φαίνεται να κυριαρχεί, αφού κι εκεί εντοπίσαμε πρόβλημα.

Άραγε, δεν είχε ανακοινωθεί ότι οι τουαλέτες θα έκλειναν το βράδυ; Υπάρχει συνεργείο που τις καθαρίζει και αν ναι, κάθε πότε περνά;

Το δεύτερο ζήτημα που εντοπίσαμε, που επίσης αφορά πολύ κόσμο, είναι τα όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί για το κοινό και κάθε μέρα τα χρησιμοποιούν δεκάδες δημότες. Το κάθε όργανο, για όσους δε γνωρίζουν, έχει επιγραφή με οδηγίες, προκειμένου να ξέρει το άτομο που θέλει να γυμναστεί πώς πρέπει να κάνει κάθε άσκηση, αλλά και τι να μην κάνει για να μην τραυματιστεί.

Αυτές, λοιπόν, οι επιγραφές στα περισσότερα όργανα είτε έχουν λεηλατηθεί είτε από την πολυκαιρία έχουν σβηστεί.

Τέλος, υπάρχει και όργανο που έχει καταστραφεί και δεν έχει αντικατασταθεί.

Τελευταίο πρόβλημα που θα επισημάνουμε και είναι το σοβαρότερο, είναι ότι εντοπίσαμε δύο αστέγους να μένουν στο πάρκο. Η πρώτη περίπτωση αφορά γυναίκα που κοιμάται εδώ και καιρό κάθε βράδυ σε παγκάκι στη λίμνη, ενώ η δεύτερη, άνδρα που κοιμάται σε σπασμένο βαγόνι.

Αυτά, λοιπόν, από το Πάρκο του ΟΣΕ, κι ας ελπίσουμε να αλλάξουν… σήμερα κιόλας.
Π.Μπ.