Ξεσήκωσε το κοινό η μουσική παράσταση «Τα τραγούδια είναι ευχή»

Ξεσήκωσε το κοινό η μουσική παράσταση «Τα τραγούδια είναι ευχή»

«Τα τραγούδια είναι ευχή» ήταν ο τίτλος της μουσικής παράστασης του Βαγγέλη Δούβαλη που έδωσε ρυθμό, χρώμα, φως και ζωντάνια προχθές το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των θερινών δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και το «παρών» έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος κι άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου που είχε σε πολλές περιπτώσεις ενεργή συμμετοχή, σιγοτραγουδώντας ή παραλαμβάνοντας με ένταση και πάθος τη «σκυτάλη» από τον καταξιωμένο καλλιτέχνη γέννημα-θρέμμα της Μεσσήνης, ενώ δεν έλειψε και ο χορός στο τέλος!

Ήταν αναμφισβήτητα από τις εκδηλώσεις που εκπληρώνουν το σκοπό της ποιοτικής ψυχαγωγίας για τους δημότες και τους επισκέπτες, με μια προσεκτική επιλογή των μουσικών κομματιών από όλο το ελληνικό φάσμα, όπως Βαμβακάρη, Τσιτσάνης, Χατζιδάκι και νεότερα ακούσματα, όπως Πυξ λαξ, αδελφούς Κατσιμίχα, αλλά και τρεις αγαπημένες προσωπικές συνθέσεις του Βαγγέλη Δούβαλη. Ο ίδιος κάνει λόγο για «έναν καθαρό απλό, αλλά ταυτόχρονα αξιόλογο μουσικό διάλογο, όπου υπάρχουν όλοι οι συνθέτες μαζί».

Εκτός από τον Βαγγέλη Δούβαλη τραγούδησε η Ηλιάνα Δημητρακοπούλου, ενώ συνόδευσαν οι μουσικοί, Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο) και Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν). Στη σκηνή ανέβηκε και η ταλαντούχα νεαρή Ελένη Δουρούμη για ένα τραγούδι, ενώ εκτός από τα νοσταλγικά τραγούδια, μια νότα από παλιές θύμησες έδωσε ο μαέστρος Γιάννης Ζέρβας, παλιός δάσκαλος του Δούβαλη, ο οποίος έπαιξε πιάνο και τραγούδησε.
Χ.Ε.

-Φωτογραφίες Φώτης ΚουτρουμπήςΔήμος Μεσσήνης