2ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Παρακολούθηση σεμιναρίου από καθηγητές στην Ισλανδία

2ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Παρακολούθηση σεμιναρίου  από καθηγητές στην Ισλανδία

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, Αμαλία Μπεσμπέα, Αλεξάνδρα Κωνσταντάκη, Αθανάσιος Λύκος και Γεώργιος Τζιάβας, παρακολούθησαν το σεμινάριο “Legends and Culture” που πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας από 21 έως 27 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θρύλους και τον πολιτισμό της Ισλανδίας που συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν. Επισκέφτηκαν δε ηφαιστειογενείς περιοχές και θερμοπίδακες, που αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις ότι η Γη είναι ζωντανή και βρίσκεται σε αδιάκοπη δραστηριότητα, ενώ παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού.

Ταυτόχρονα, όμως, έγιναν μάρτυρες της οικολογικής καταστροφής που συντελείται κατά την επίσκεψή τους σε παγετώνες, οι οποίοι πλέον λιώνουν εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Παράλληλα, συμμετείχαν σε δίκτυο επικοινωνίας με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εξοικειώθηκαν με νέους τρόπους αξιοποίησης των εργαλείων που παρέχει το διαδίκτυο στη διδασκαλία.