Αυξάνονται καθημερινά οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Αυξάνονται καθημερινά οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Οκτώ άτομα μέσα σε λίγη ώρα συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ιταλία και Γερμανία και πλέον κατηγορούνται για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις Σύροι, ηλικίας 22, 24, 28 και 34 ετών. Οι τρεις είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας και ένας για το Μόναχο Γερμανίας. Συνελήφθησαν επίσης τρία άτομα από το Καμερούν, ηλικίας 24, 35 και 38 ετών και ένας 18χρονος Αιγύπτιος,  οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν στην πτήση για Μιλάνο.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν στις πτήσεις επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δελτία ταυτότητας Αρχών Γαλλίας, Ισπανίας και Κροατίας, δύο κάρτες διαμονής μέλους πολιτών Λουξεμβούργου, καθώς και διαβατήρια Αρχών Δανίας και Καμερούν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.

Β.Β.