Ακόμα ο Δήμος Καλαμάτας αναζητά τα χρήματα για τον αγωγό ύδρευσης και τη δεξαμενή

Ακόμα ο Δήμος Καλαμάτας αναζητά τα χρήματα για τον αγωγό ύδρευσης και τη δεξαμενή

Η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής καινούργιας και μεγάλης δεξαμενής ύδρευσης για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και την ανατολική περιοχή μέχρι τη Μάνη, ενισχύεται με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με 5.250.000 ευρώ, αλλά μετά τις ανατιμήσεις δε θα ήταν δυνατό να κατασκευαστεί με αυτά τα χρήματα, εξ ου και ο Δήμος διεκδίκησε ενίσχυση της χρηματοδότησης.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ακόμη, παρότι έχει τεθεί και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον περασμένο Ιούνιο που επισκέφθηκε την Καλαμάτα, για τον αγωγό που θα πηγαίνει το νερό στη δεξαμενή, έργο που για να γίνει, μετά τις ανατιμήσεις, απαιτούνται επιπλέον 2.000.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε προχθές βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την καινούργια δεξαμενή, η οποία θα χωράει 8.300 κυβικά μέτρα νερού! Σημείωσε δε ότι η ενίσχυση της χρηματοδότησης αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Σε ό,τι αφορά τώρα το έργο του κεντρικού αγωγού υδροδότησης, σχολίασε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για την κάλυψη του επιπλέον κόστους των 2.000.000 ευρώ για την προμήθεια του αγωγού Φ800. Επανέλαβε ότι έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό τον Ιούνιο που επισκέφθηκε την Καλαμάτα, ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών και η πρόταση του Δήμου είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε ο προϋπολογισμός να ενισχυθεί με τα επιπλέον απαιτούμενα 2.000.000 από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το επόμενο διάστημα, είπε ο δήμαρχος, θα γίνει νέα σύσκεψη για το θέμα αυτό με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Πρόκειται για έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος, το οποίο περιλαμβάνει και άλλες εργασίες πέραν της κατασκευής του καινούργιου κεντρικού αγωγού υδροδότησης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε ότι οι άλλες εργασίες της σύμβασης βαίνουν προς ολοκλήρωση. Για το λόγο αυτό, σημείωσε τέλος, η Δημοτική Αρχή ζήτησε την ενίσχυση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης αντί για διάλυση της εργολαβίας και επαναδημοπράτηση του έργου με νέο προϋπολογισμό, κάτι που ρώτησε η αντιπολίτευση ενώ είπε ότι σχετική πρόταση είχε γίνει και από την κυβέρνηση.

Η θέση του δημάρχου είναι ότι η επαναδημοπράτηση του έργου που έχει απομείνει θα φέρει μεγάλες καθυστερήσεις.