Άνοιγμα σχολείων: Συνεχείς παρεμβάσεις και προσλήψεις καθαριστριών από το δήμο Καλαμάτας

Άνοιγμα σχολείων: Συνεχείς παρεμβάσεις και προσλήψεις καθαριστριών από το δήμο Καλαμάτας

Μια ανάσα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στα σχολεία, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Συντήρησης και Υποδομών, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, επισκέφθηκε χθες το 21ο Δημοτικό Σχολείο, όπου εξελίσσονται παρεμβάσεις από συνεργεία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι συνεργεία του Δήμου και εργολάβων εργάζονται πυρετωδώς πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σχεδόν στο σύνολο των σχολείων, ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία ασφαλή και καθαρά.

Σε εξέλιξη, εκτός από εργασίες των συνεργείων αυτεπιστασίας, βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία συντήρησης των σχολείων, προϋπολογισμού μελέτης 800.000 ευρώ, εργολαβίες για την προσβασιμότητα στα σχολεία (κατασκευή ραμπών και τουαλετών ΑμεΑ), τη συντήρηση θερμάνσεων, τις πλαστικοποιήσεις γηπέδων, την αναβάθμιση προαυλίων κ.ά.

Όσον αφορά στο προσωπικό καθαριότητας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και βρίσκεται στη θέση του, με το δήμαρχο να τονίζει ότι ο Δήμος επέλεξε να διαθέσει επιπλέον 300.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους, προκειμένου να προσληφθεί ικανός αριθμός καθαριστριών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων.

Επίσης, είπε ότι όλα θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα, «τα σχολεία θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» και πρόσθεσε: «Πάντως, αυτό που εισπράττουμε εμείς από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ότι οι παρεμβάσεις στα σχολεία είναι πρωτόγνωρες».

Τέλος, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Εύχομαι στους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, το νέο σχολικό έτος να είναι γόνιμο, χαρούμενο και χωρίς προβλήματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τη σχολική κοινότητα ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι διαρκώς δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης για ένα ασφαλές, υγιές και φιλικό σχολικό περιβάλλον προς μαθητές και εκπαιδευτικούς. Καλή σχολική χρονιά!»