Διαγραμμίσεις σε μια σειρά από οδικούς άξονες της Μεσσηνίας

Διαγραμμίσεις σε μια σειρά  από οδικούς άξονες της Μεσσηνίας

Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη σήμανση και τη διαγράμμιση, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα την περασμένη Παρασκευή, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι πέντε (5) χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και οι διευθυντές Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) και της έδρας, τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης για τα έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια, η οποία πρόσφατα εστάλη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως είναι γνωστό, για τα έργα αυτά έχει εγκριθεί πίστωση 71.000.000 ευρώ.

Η επικαιροποίηση καθίσταται αναγκαία, καθώς ορισμένα από τα προτεινόμενα στην εν λόγω μελέτη έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Περιφέρεια και, ως εκ τούτου, χρειάζεται να προκριθούν παρεμβάσεις σε άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -χρειάζεται επομένως μια σχετική επικαιροποίησή της.

Οι γέφυρες

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από την πιο πάνω πίστωση οι εργασίες σε γέφυρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες επισημαίνονται ως έχουσες ανάγκη παρέμβασης στη σχετική έκθεση που συνέταξε το ΤΕΕ για την Περιφέρεια.

Τονίστηκε δε από την πλευρά του περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι αν προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα σε μία από τις πιο πάνω γέφυρες -της οποίας δεν έχει αποκατασταθεί η ασφάλεια-, υπεύθυνος θεωρείται ο οικείος διευθυντής Τεχνικών Έργων, καθώς είναι υποχρέωση των Διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων η εκπόνηση μελέτης για τη διασφάλιση των γεφυριών που χρήζουν παρέμβασης.

Διαγραμμίσεις- σήμανση

Συζητήθηκε, επίσης, η εργολαβία για την οριζόντια και κάθετη σήμανση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με διαπίστωση ότι έχει ήδη σημανθεί και διαγραμμιστεί σημαντικό τμήμα του οδικού δικτύου ανά Περιφερειακή Ενότητα

Υπολείπεται, όπως αναφέρθηκε, η τοποθέτηση ακόμα 2.000 πινακίδων ανά Π.Ε. οριζόντιας σήμανσης, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, όπως επίσης η αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων ΚΟΚ καθώς και πληροφοριακών.

Όσον αφορά δε στις προγραμματιζόμενες επιπλέον εργασίες διαγράμμισης, έγινε γνωστό ότι σε αυτές προβλέπονται: α) στην Αργολίδα, ο δρόμος από Άργος έως Φίχτι, β) στην Αρκαδία, ο δρόμος από Βλαχέρνα μέχρι όρια νομού και η παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Σπάρτης, γ) στην Κορινθία, ο δρόμος από το Γ.Ν. Κορίνθου προς την έξοδο της πόλης και η παλαιά εθνική οδός, καθώς και ο δρόμος από τον αυτοκινητόδρομο Α7 ως την είσοδο της Νεμέας, δ) στη Λακωνία, η παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Σπάρτης, ο δρόμος προς Κυπαρίσσι και ο δρόμος από Αρεόπολη προς Γερολιμένα και Κότρωνα, ενώ ε) στη Μεσσηνία, η νέα είσοδος Καλαμάτας, ο δρόμος Κυπαρισσία – Φιλιατρά, η 7η επαρχιακή οδός και ο δρόμος από Μεσσήνη προς Αριστομένη καθώς και άλλα σημεία, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει πλήρης διαγράμμιση στο δρόμο Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη.

Όλες οι πιο πάνω εργασίες, όπως τονίστηκε, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Τέλος, αποφασίστηκε να υποβληθεί αρμοδίως αίτηση για τοποθέτηση πίλαρς ηλεκτροδότησης στα 25 σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας στα οποία πρόκειται να γίνει εγκατάσταση των φωτεινών πληροφοριακών πινακίδων -5 ανά Π.Ε.