Επιτέλους, ξεκινά αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο

Επιτέλους, ξεκινά αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο

Έστω και την τελευταία χρονιά της θητείας της ξεκινά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τις διαδικασίες πραγματοποίησης πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Για το ξεκίνημα της διαδικασίας τροποποιήθηκε χθες το μεσημέρι ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2022 και δημιουργήθηκε νέος κωδικός, με τίτλο “Δαπάνη για τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με αντικείμενο την «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Καλαμάτας”, με ποσό όμως μόνο 1.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, ανέφερε ότι με το ποσό που έβαλε η Δημοτική Αρχή στον κωδικό θέλει μόνο να δείξει ότι απλά ξεκινά μια διαδικασία για κάτι που έχει εξαγγείλει, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για εγγραφή επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του 2023, που έχει ήδη ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή, προβλέπεται για τον ίδιο πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών διάθεση 50.000 ευρώ, ενώ τόνισε ότι ο διαγωνισμός αυτός θα προχωρήσει.

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κανάκης, σημείωσε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη, παρότι ένας τέτοιος διαγωνισμός για την παραλιακή ζώνη έπρεπε να έχει υλοποιηθεί δεκαετίες πριν.