Έξαρση περιστατικών παράνομης εξόδου από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Έξαρση περιστατικών παράνομης  εξόδου από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Έξαρση παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα τα περιστατικά απόπειρας παράνομης εξόδου αλλοδαπών από το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έχουν συλληφθεί πάνω από 20.

Συλλήψεις
Αρχικά, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από τους εκεί αστυνομικούς, συνελήφθησαν δύο Σύροι, ηλικίας 19 και 35 ετών, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ο 19χρονος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Στουτγάρδη Γερμανίας και ο 35χρονος σε πτήση για το Αμβούργο Γερμανίας, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: από τον 35χρονο ένα δελτίο ταυτότητας ισπανικών Αρχών και τον 19χρονο ένα διαβατήριο Αρχών Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη άλλος ένας 27χρονος Σύρος για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Αυτός επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Στοκχόλμη Σουηδίας, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο, όπως προέκυψε, ήταν κλεμμένο.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο δανικών Αρχών.

Την Κυριακή
Τέλος, την Κυριακή συνελήφθησαν άλλοι δύο Σύροι, ηλικίας 32 και 37 ετών, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τις Βρυξέλλες του Βελγίου και κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δελτία ταυτότητας ισπανικών Αρχών.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη