Μεσσήνη: Υποδοχή Παναγίας Βουλκανιώτισσας «βγαλμένη από τα παλιά»

Μεσσήνη: Υποδοχή Παναγίας Βουλκανιώτισσας «βγαλμένη από τα παλιά»

Ξεκίνησε και το νησιώτικο πανηγύρι

Έφθασε σ΄ήμερα στο πρωί στη Μεσσήνη η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, με την υποδοχή να θυμίζει εποχές προ πανδημίας, καθώς οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί ήταν εκατοντάδες.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι μητροπολίτες Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Η λιτανεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης και κατέληξε στο Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.

Απευθυνόμενος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στους πιστούς αναφέρθηκε στη χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.

Να σημειωθεί πως το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Βριλησσίων Αττικής Ξ. Μανιατογιάννης, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Σήμερα ξεκίνησε και το νησιώτικο πανηγύρι, το οποίο επίσης θα διαρκέσει για οκτώ ημέρες.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση