Με τρεις προϋποθέσεις αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας τον καταυλισμό της Μπιρμπίτας

Με τρεις προϋποθέσεις  αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας τον καταυλισμό της Μπιρμπίτας

“Θετική ενέργεια από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, το έγγραφο με το οποίο ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δηλώνει την πρόθεσή του για την αποδοχή -υπό προϋποθέσεις- της παραχώρησης σε αυτόν από την Περιφέρεια, κατά χρήση, του χώρου στην Μπιρμπίτα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή στέγαση των Ρομά που διαβιούν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ο πιο πάνω χώρος στην Μπιρμπίτα, για τον οποίο η Πολιτεία έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις, έχει αδειοδότηση ως κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι “προφανώς και ισχύει η δήλωση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει -και τεχνικά και οικονομικά- το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι “θα είχε δοθεί λύση στο ζήτημα της Αγίας Τριάδας, εφόσον η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε ανταποκριθεί στο αίτημα που δύο φορές είχα υποβάλει ως δήμαρχος και είχε διαθέσει τότε το χώρο στο Δήμο Καλαμάτας”.

Στο έγγραφο του Δήμου Καλαμάτας, ως προϋποθέσεις αποδοχής τίθενται: α) να προηγηθεί έγκριση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, β) να δοθούν οι απαραίτητες άδειες και γ) να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη μετεγκατάσταση.