Οι δημοτικοί χώροι και η προστασία τους

Οι δημοτικοί χώροι  και η προστασία τους

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, ζήτησε σε παρέμβασή του από τη Δημοτική Αρχή να προστατέψει τους δημοτικούς χώρους.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο 5ο Γυμνάσιο και το 16ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης, αλλά και πλυντήριο ιδιωτικών βυτιοφόρων, ενώ, σύμφωνα με το σχέδιο πόλης, εκεί είναι να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι “αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή”, αναφερόμενος στη στρώση του δημοτικού οικοπέδου με χαλίκι όχι από το Δήμο, στη στάθμευση στο οικόπεδο βυτιοφόρων και, κυρίως, στο πλύσιμό τους στο εν λόγω οικόπεδο.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, που έχουν απευθυνθεί σε Υπηρεσίες του Δήμου, όμως “δυστυχώς παίρνουν κάποιες παρελκυστικές απαντήσεις, ότι δεν πρόκειται για διαμορφωμένη παιδική χαρά”.

Προς επίρρωση των δηλώσεων του κ. Τζαμουράνη, τις προηγούμενες ημέρες συζητώντας με τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακόπουλο μας έλεγε ότι δημοτικό οικόπεδο στην παραλιακή ζώνη έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης παρακείμενης επιχείρησης…

Α.Π.