Ολοκληρώνεται σήμερα το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων

Ολοκληρώνεται σήμερα το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων

Μετά τις χθεσινές ομιλίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων του Λυκείου των Ελληνίδων, σήμερα το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό και περιλαμβάνει, κυρίως, επισκέψεις σε εκθέσεις.

Νωρίτερα θα διεξαχθεί η Ειδική Συνεδρία Προέδρων, όπου- όπως προανήγγειλε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ελένη Τσαλδάρη- αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το ρόλο του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα.

Η τελετή λήξης των εργασιών θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ στο χώρο του Μεγάρου, όπου αναμένεται να βραβευθεί για το έργο του στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας ο δάσκαλός του Τάσος Μίχος.

Επίσης, θα ανακοινωθεί ποια πόλη θα λάβει τη σκυτάλη διοργάνωσης του 21ου Συνεδρίου δύο χρόνια μετά.

Η βραδιά θα κλείσει με την επετειακή χορευτική παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τη χορευτική ομάδα και τη χορωδία του ΛΕΚ, υπό τον τίτλο «Εξ Ανατολών το Φως».

Να σημειωθεί ότι αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδρομές σε Αρχαία Μεσσήνη, Καρδαμύλη και Πύλο, που θα συνοδεύονται από ξεναγήσεις, αλλά είναι προαιρετικές για τις συνέδρους, αφού το Συνέδριο τυπικά θα έχει ολοκληρωθεί.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση