Π. Νίκας -Γ. Αθανασόπουλος: Στόχος η αναβάθμιση του πανηγυριού της Μεσσήνης

Π. Νίκας -Γ. Αθανασόπουλος: Στόχος η αναβάθμιση του πανηγυριού της Μεσσήνης

Από χθες στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης βρίσκεται το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο στεγάζονται ακόμα ο Δήμος Μεσσήνης, καθώς και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Μάλιστα, αφού ολοκληρώθηκε η λιτανεία της εικόνας, στο περίπτερο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μαζί με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, όπου έκαναν γνωστό ότι στόχος τους είναι η αναβάθμιση του πανηγυριού κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Νίκας ξεκίνησε τις δηλώσεις του στέλνοντας τις ευχές του σε όλο τον κόσμο με την ευλογία της Παναγίας, ενώ σχετικά με το περίπτερο στην κεντρική πλατεία, ανέφερε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με το δήμαρχο Μεσσήνης και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του πανηγυριού.

«Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το ζήτημα έχει ο δήμαρχος Μεσσήνης, όμως η Περιφέρεια έχει διάθεση να βοηθήσει το Δήμο με παράλληλες εκδηλώσεις αθλητικού, πολιτιστικού, οικολογικού, ζωοφιλικού ή όποιου άλλου χαρακτήρα ο Δήμος επιθυμεί» πρόσθεσε ο κ. Νίκας.

Επίσης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πανηγύρι πρέπει να λάβει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα, ενώ για να συμβεί αυτό πρέπει να έχει κι άλλες πλευρές, εκτός από αυτές των παραγκών και του οικονομικού χαρακτήρα.

Κλείνοντας ο περιφερειάρχης ζήτησε από το Δήμο Μεσσήνης να συντάξει μια μελέτη, προκειμένου από του χρόνου «να υπάρξει μια καλύτερη αφετηρία».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι «η Παναγία η Βουλκανιώτισσα είναι πηγή δύναμης για τους ανθρώπους της περιοχής και τους βοηθά να λύνουν μικρά και μεγάλα προβλήματα».

«Σε αυτή την προσπάθεια ο περιφερειάρχης είναι αρωγός» σχολίασε ο κ. Αθανασόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι με την ιδέα και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας δίδεται η ευκαιρία στο Δήμο, μέσω του συγκεκριμένου περιπτέρου, να προβάλει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, είτε είναι αρχαιολογικοί χώροι, είτε βυζαντινά μνημεία, είτε ακροθαλασσιές κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του πανηγυριού, τόνισε ότι πρέπει το παραδοσιακό στοιχείο να παντρευτεί με κάτι σύγχρονο, το οποίο θα αποτελείται από «μια βεντάλια» δράσεων ψυχαγωγικού, κοινωνικού, πολιτιστικού κ.λπ. περιεχομένου, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας όλων των δημοτών με το Δήμο.

Τέλος, παρατήρησε ότι «μπήκε το θεμέλιο για κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και ευρύτερα».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση