Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η επιδημία του δαγκείου εξαπλούται καθημερινώς περισσότερον. Ήδη εις την πόλιν μας έχει λάβει κυριολεκτικώς τρομακτικάς διαστάσεις. Οι περισσότεροι εκ των κατοίκων έχουν προσβληθή ήδη, φαίνεται δε ότι δεν θα διαφύγη κανείς τούτον. Όλα τα κέντρα έχουν ερημωθή κυριολεκτικώς και δεν βλέπει κανείς παρά ελαχίστους περιπατητάς εκεί όπου άλλοτε αι οδοί εστέναζον κυριολεκτικώς από το πλήθος των.

Η κίνησις γενικώς της πόλεως έχει σταματήσει σχεδόν. Τα περισσότερα των γραφείων δεν διεξάγουν παρά τας αμέσους εργασίας, των άλλων αναβαλλομένων μέχρι της αναρρώσεως των ασθενούντων από δάγκειον υπαλλήλων.

ΚΑΘ’ ας έχομεν πληροφορίας η επιδημία μαστίζει ήδη και την ύπαιθρον ολόκληρον. Εις τας κεντρικωτέρας κωμοπόλεις Μελιγαλά, Μεσοποταμίαν, Μπάστα, τα κρούσματα αριθμούνται εις δεκάδας ολοκλήρους. Κατά τινά πληροφορίαν ημιεπίσημον εις την Ανδρίτσαιναν έχουν προσβληθή όλοι σχεδόν οι κάτοικοι.

-Η οικογένεια Αλεξ. Ρούτση, ιατρού, μόλις συνελθούσα εκ του πένθους της εκ του θανάτου του προσφιλούς πατρός Φωτίου Γαλανοπούλου, ευχαριστεί ολοψύχως τους οπωσδήποτε μετασχόντας και εκδηλώσαντας την συμπάθειαν αυτών επί τω πένθει της.