Προσοχή στις εκκλήσεις για βοήθεια στο Facebook

Προσοχή στις εκκλήσεις  για βοήθεια στο Facebook

Συχνά στο Facebook βλέπουμε άτομα να κάνουν έκκληση για βοήθεια, άλλες φορές για αίμα, άλλες για χρήματα, άλλες για ρούχα κ.ο.κ.

Καλό θα είναι, όμως, όσοι θέλουν να βοηθήσουν, ειδικά όσον αφορά σε χρήματα, να είναι προσεκτικοί στα στοιχεία που διαβάζουν και όσο μπορούν να βρίσκουν τρόπο να τα επιβεβαιώνουν.

Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο στάθηκε μήνυμα αναγνώστριας που μας ρώτησε για δημοσίευση γυναίκας που υποστήριζε ότι βρίσκεται σε ανάγκη, καθώς έχει δύο παιδιά, δεν έχει δουλειά κ.λπ. κ.λπ.

Η αναγνώστρια, θέλοντας να βοηθήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση, έστειλε μήνυμα ζητώντας περαιτέρω στοιχεία, με τη γυναίκα να της απαντά ότι ζει σε κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Εν συνεχεία η αναγνώστρια μας ζήτησε να δούμε αν τελικά υπάρχει ανάγκη. Ψάχνοντας στη συγκεκριμένη περιοχή και με τα συγκεκριμένα στοιχεία, είδαμε ότι πράγματι υπάρχει το εν λόγω άτομο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν όσα έγραφε και σίγουρα δεν είχε ανάγκη από χρήματα, ή και να είχε, έχει λύσει το πρόβλημα μέσω χρημάτων ανυποψίαστων χρηστών του Facebook που θέλουν να βοηθήσουν την κατά τα άλλα ανήμπορη γυναίκα.

Προσοχή, λοιπόν, και όσοι μπορείτε ψάξτε αν η κάθε περίπτωση είναι αληθινή, αφού είναι κρίμα κάποιος που θέλει να βοηθήσει, να βοηθά επιτήδειους που έχουν βρει αυτόν τον τρόπο για να αποσπούν χρήματα.
Π.Μπ.