Πρωτογενής τομέας Πελοποννήσου: Με συνέργειες και συνεργασίες προσπαθεί να κρατηθεί “ζωντανός”

Πρωτογενής τομέας Πελοποννήσου: Με συνέργειες και συνεργασίες  προσπαθεί να κρατηθεί “ζωντανός”

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον πρωτογενή τομέα

Συνέντευξη για θέματα του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω συνέντευξη, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να προβληθεί και στην 29η Agrotica, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το τετραήμερο 20 με 23 του ερχόμενου Οκτωβρίου, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στις δράσεις, τα έργα και στον προγραμματισμό της Περιφέρειας ως προς τον πρωτογενή τομέα.

“Η πολιτική στον πρωτογενή τομέα εκφράζεται φυσικά από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο η Περιφέρεια διαθέτει σημαντικά περιθώρια παρεμβάσεων” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος σε αδρές γραμμές περιέγραψε ορισμένες από τις εν λόγω παρεμβάσεις.

Μίλησε ειδικότερα για το θέμα των αναδασμών, διαδικασία που “τρέχει” η Περιφέρεια σε πέντε περιοχές της -Νεστάνη στην Αρκαδία, Φενεός στην Κορινθία, Αλέα στην Αργολίδα, Δώριο και Μελιγαλάς στη Μεσσηνία.

Ακόμα, επισήμανε τη συνεργασία, αφενός, με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τη λειτουργία γεωργικών σχολείων και, αφετέρου, με άλλα ανώτατα ιδρύματα, με στόχο την καταπολέμηση ασθενειών και επιβλαβών για τις καλλιέργειες εντόμων, αλλά και την προγραμματική σύμβαση με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών.

Τέλος, στάθηκε στη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στα αρδευτικά έργα, τόσο συνδράμοντας στη συντήρηση των υφιστάμενων όσο και στον προγραμματισμό νέων, ενώ σημείωσε τη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.