Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της 15ης Σεπτεμβρίου

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της 15ης Σεπτεμβρίου

Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στους ισοπεδωτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Σύσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας στο προαύλιο του Διοικητηρίου.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης γύρω από το ενεργειακό ζήτημα, αλλά και εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ, η απάντηση του Συνδικάτου είναι η οργάνωση, ο αγώνας, και η αλληλεγγύη, όπως τόνισαν τα μέλη των σωματείων.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, καθώς και από το Σύλλογο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις των παραπάνω σωματείων ήταν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και αυτά που έπονται, είναι οριζόντια και θίγουν κατάφωρα την εργατική τάξη, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες ελληνικά λαϊκά νοικοκυριά.

Στην ίδια κατεύθυνση, το ολοένα αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, συνδυαστικά με τα λοιπά ζητήματα ενέργειας, στέγης και παιδείας, που φαίνεται να κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα, υποχρεώνουν την εργατική τάξη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια όσων βίαια της επιβάλλονται.

Πάνω σε αυτή τη λογική, άλλωστε, οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων του νομού Μεσσηνίας απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά ότι οι αγώνες δε σταμάτησαν με την πανδημία. Παράλληλα, εάν κριθεί απαραίτητο, θα δοθεί εκ νέου απεργιακή απάντηση.

Χρ.Μ.