Συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατηγορείται για ασέλγεια σε πέντε ανήλικες

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός  κατηγορείται για ασέλγεια σε πέντε ανήλικες

Ασφάλεια Καλαμάτας: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες ερωτικά βίντεο με τις ανήλικες

Σοκαριστικά είναι από χθες τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για 62χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που ασχολούνταν και με τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς δήλωσε ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας στη Αθήνα για παιδική πορνογραφία, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους και κατάχρηση ανηλίκων.

Τα θύματά του είναι πέντε κορίτσια (με τις τρεις να είναι αδελφές), με κάποια από αυτά να είναι πλέον ενήλικα, ενώ αναμένεται οι Αρχές να ζητήσουν την έκδοση ειδικής εισαγγελικής διάταξης για δημοσιοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα και να διερευνηθεί το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Η δράση του από τους αστυνομικούς προσδιορίζεται από το 2010 και μέχρι πρότινος, καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες με τις ανήλικες, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι όχι μόνο ομολόγησε τις πράξεις του, αλλά μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε πως είναι αμετανόητος, θεωρώντας ότι δεν έκανε κάτι κακό…

Ήταν διευθυντής σε σχολείο…
Το «άρρωστο» κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν τις προηγούμενες μέρες μια 22χρονη κοπέλα, που μένει προσωρινά στη Μεσσηνία, εμφανίσθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί άκουσαν την 22χρονη να τους περιγράφει ότι η ενήλικη αδελφή της δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο μήνυμα που περιείχε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη με τον 62χρονο.

Ο αποστολέας ζητούσε από την αδελφή της 22χρονης να έρθουν σε ερωτική συνεύρεση έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Η 22χρονη άρχισε να εξιστορεί ότι πριν από τουλάχιστον έξι χρόνια ο 62χρονος ήταν διευθυντής σε σχολείο της Λακωνίας, όπου εκείνο το διάστημα διέμενε με τις αδελφές της. Αυτή, ούσα ανήλικη τότε, όπως και οι αδελφές της, είχαν πέσει θύματά του και επίσης δε γνώριζαν, όπως είπε, ότι τις βιντεοσκοπούσε και τις φωτογράφιζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις έπειθε να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως εκπαιδευτικός και με κίνητρο ότι έχει γνωριμίες και μπορεί να τις προωθήσει στην τηλεόραση.

Θύματα τουλάχιστον πέντε κορίτσια
Μετά τις καταγγελίες της 22χρονης ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Μεσσηνίας, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 62χρονου στην παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα, εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων. Δύο αδελφών της 22χρονης και άλλων δύο κοριτσιών, όλα μεταξύ 15 και 16 ετών, όταν έγιναν τα αδικήματα.

Διαπιστώθηκε δε ότι τελούσε τις κακουργηματικές αυτές πράξεις από το 2010 με διαφορετικά κορίτσια μέχρι σήμερα, ενώ διατήρησε σχέσεις μαζί τους και μετά την ενηλικίωσή τους.

Έτσι, την Τετάρτη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,  με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, συνέλαβαν στα Πατήσια στην Αθήνα τον 62χρονο.

Εκατοντάδες βίντεο με τις ανήλικες
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 ψηφιακοί δίσκοι «CD», 7 φορητοί σκληροί δίσκοι, δύο κάμερες, πέντε κινητά τηλέφωνα, τρεις φορητές μονάδες αποθήκευσης «usb» και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του και εμφανίστηκε αμετανόητος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την  προστασία προσωπικών δεδομένων.

Την Πέμπτη οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή της πρωτεύουσας τη Δευτέρα.

Της Βίκυς Βετουλάκη