Θετικός υπό προϋποθέσεις για την “Μπιρμπίτα” ο Δήμος Καλαμάτας

Θετικός υπό προϋποθέσεις για  την “Μπιρμπίτα” ο Δήμος Καλαμάτας

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου στο “Θάρρος”

Σε αντίθεση με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, που δε δέχεται την περιοχή της “Μακαρίας” για τη μετεγκατάσταση Ρομά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δηλώνει στο “Θ” ανοικτός στην πρόταση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την «Μπιρμπίτα».  Βέβαια, με τον αστερίσκο να συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις.

Η βασικότερη είναι να υπάρξει τεκμηρίωση ότι ο χώρος στην “Μπιρμπίτα” είναι κατάλληλος και πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Σε μια πρώτη επικοινωνία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτη, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει μέσω μελετών, αλλά και της τελικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας ζητά διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου.

Από εκεί και πέρα, η επόμενη κίνηση θα είναι να κατέβει στην Καλαμάτα κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας και σε συνεργασία με το Δήμο να προχωρήσει σε εξαντλητικό διάλογο με τους Ρομά στην Αγία Τριάδα, προκειμένου να πειστούν και να μετακινηθούν στην “Μπιρμπίτα”.

Σε περίπτωση που ευδοκιμήσει η προσπάθεια, θα τρέξουν και οι διαδικασίες από τις “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε” για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από την Καλαμάτα.

Α.Π.