Βρήκαν χαμένη τραπεζική κάρτα και άρχισαν να κάνουν ψώνια

Βρήκαν χαμένη τραπεζική κάρτα και άρχισαν να κάνουν ψώνια

Αστυνομική επιχείρηση με 15 συλλήψεις και εξιχνιάσεις

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Και στους πέντε νομούς, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1.224 άτομα, εκ των οποίων τα 941 ήταν Έλληνες και 283 αλλοδαποί, καθώς και σε 915 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 122 άτομα, από τα οποία 80 ήταν Έλληνες και 42 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 79 άτομα.

Βεβαιώθηκαν, επίσης, 340 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη δε Μεσσηνία εξιχνιάσθηκαν μια κλοπή και μια απάτη.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Ένας 42χρονος στο δρόμο Καλαμάτας – Μεσσήνης, διότι σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 1,7 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι. Στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 20χρονος διότι κατείχε 6 γραμμάρια χασίς και στην Ελαία Τριφυλίας ένας 45χρονος από την Αθήνα για κατοχή 1,2 γραμμαρίων χασίς

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 69χρονος Ρομά για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

-Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Εξιχνιάσεις
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων κλοπή που είχε γίνει σε βάρος γυναίκας το Νοέμβριο του 2021 στους Γαργαλιάνους. Τότε δύο άτομα είχαν μπει στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού της και είχαν αφαιρέσει μια τσάντα, η οποία περιείχε 25 ευρώ, μια τραπεζική κάρτα κι ένα κινητό τηλέφωνο. 

Από βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι δράστες είναι ένας 35χρονος και μια 26χρονη Ρομά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 53χρονου με τραπεζική κάρτα που είχε χάσει. Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, οπότε ο 53χρονος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης ότι έχασε την τραπεζική του κάρτα κι όταν απευθύνθηκε στην Εθνική Τράπεζα για να κάνει τις διαδικασίες που πρέπει, ενημερώθηκε ότι κάποιοι είχαν κάνει χρήση της, με συναλλαγές ύψους 154 ευρώ.  

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι δύο Βούλγαροι, ηλικίας 22 και 41 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Της Βίκυς Βετουλάκη