Ξεκίνησαν για να πετάξουν αλλά κατέληξαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας

Ξεκίνησαν για να πετάξουν αλλά κατέληξαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 35 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Στουτγκάρδη και το Αμβούργο Γερμανίας, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ταξιδιωτικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δελτίο ταυτότητα Ισπανικών Αρχών καθώς και διαβατήριο Αρχών Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.


Με πλαστή ταυτότητα προσπάθησε να ταξιδέψει για Ιταλία
Πλαστή ταυτότητα γαλλικών Αρχών έδειξε ένας νεαρός από τη Γουινέα, προκειμένου να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο 28χρονος συνελήφθη, το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Στην κατοχή του από αστυνομικούς του εκεί σταθμού βρέθηκε και κατασχέθηκε δελτίο ταυτότητας γαλλικών Αρχών.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.