Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τέσσερα άτομα προσπάθησαν να πετάξουν παράνομα για Μιλάνο

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τέσσερα άτομα προσπάθησαν να πετάξουν παράνομα για Μιλάνο

Τέσσερα άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας για την Ιταλία, όμως εντοπίσθηκαν στον έλεγχο από αστυνομικούς του σταθμού του αεροδρομίου και συνελήφθησαν για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 28χρονος από το Καμερούν, ένας 27χρονος από την Ερυθραία, ένας 24χρονος από τη Συρία και ένας 23χρονος Παλαιστίνιος.

Όλοι τους επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήριο Αρχών Καμερούν, διαβατήριο Αρχών Αιθιοπίας με την επικολλημένη σε αυτό βίζα Αρχών Πολωνίας,  κάρτα διαμονής Αρχών Λουξεμβούργου, καθώς και δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας και Γαλλίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.