Αύξηση ποσού για τα Σχέδια Βελτίωσης των θερμοκηπίων ζητά ο Π. Μαντάς

Αύξηση ποσού για τα Σχέδια Βελτίωσης των θερμοκηπίων ζητά ο Π. Μαντάς

Την αύξηση του επιλέξιμου ποσού των Σχεδίων Βελτίωσης για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στα 200.000 ευρώ ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαντάς και με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά για τα Σχέδια Βελτίωσης που προετοιμάζει η κυβέρνηση, «το πλαφόν των 130.000 ευρώ ανά επενδυτικό φάκελο που έχει προσδιοριστεί για τη Φυτική Παραγωγή, άρα και για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δεν αφήνει περιθώρια για τη δημιουργία των κατάλληλων θερμοκηπιακών δομών». Σύμφωνα με το βουλευτή, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο το αυξημένο κόστος της κατασκευής, της εγκατάστασης και του εξοπλισμού, όσο και η ανάγκη προμήθειας συστημάτων λειτουργίας και αυτοματισμών του θερμοκηπίου, τα οποία ανεβάζουν σημαντικά το κόστος.

Με δεδομένο το στόχο να υπάρξει ανάπτυξη μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης σύγχρονων και ποιοτικών θερμοκηπίων, αλλά και να ενισχυθεί η δυναμική πορεία των θερμοκηπιακών καλλιεργειών τα επόμενα χρόνια, ο κ. Μαντάς ζητά να εγκριθεί αυξημένο ποσό για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στο ύψος των 200.000 ευρώ, όπως ισχύει και για τα Σχέδια Βελτίωσης που αφορούν στη Ζωική Παραγωγή.