Άκης Κατρίτσης: Με Πέτσα, Σκάλκο και Παπαστεργίου στο Olympia Forum III

Άκης Κατρίτσης: Με Πέτσα, Σκάλκο και Παπαστεργίου στο Olympia Forum III

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης, συμμετείχε την Παρασκευή στις εργασίες της δεύτερης μέρας του Olympia Forum III, με επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη, το οποίο διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την ιστορική εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Δημοσιογραφικού Ομίλου Βαρουξή, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

«Παρακολούθησε τις σημαντικές συζητήσεις που αναπτύχθηκαν για τον αειφόρο τουρισμό και την καινοτομία, την εθνική στρατηγική τουρισμού 2030 για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, για τις “Πράσινες πόλεις” και έξυπνες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, για την ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την ολιστική μελέτη της ανοικοδόμησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και την εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Άκης Γ. Κατρίτσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει, μεταξύ άλλων, για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για χρηματοδοτικά προγράμματα και αναπτυξιακά εργαλεία των περιφερειακών Δήμων με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, για θέματα καινοτομίας και εξωστρέφειας με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., πρωτοπόρο Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου», αναγράφεται σε δελτίο Τύπου του γραφείου του.

Σε δήλωση για τη συμμετοχή του στο Olympia Forum III ο κ. Κατρίτσης αναφέρει: «Συμμετείχα με χαρά στις εργασίες της δεύτερης μέρας του Olympia Forum III, με επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την ιστορική εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Δημοσιογραφικού Ομίλου Βαρουξή. Το Olympia Forum αποτελεί, ήδη, θεσμό γόνιμου διαλόγου που συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι πολύ σημαντικές για την ενίσχυση Δήμων και Περιφερειών. Εξόχως οι τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου και του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αποτελούν οδηγό στο μέλλον και για τον Δήμο Τριφυλίας».