Αλ. Χαρίτσης: «Μικρό καλάθι κρατούν οι καταναλωτές για τις κυβερνητικές εξαγγελίες»

Αλ. Χαρίτσης: «Μικρό καλάθι κρατούν οι καταναλωτές  για τις κυβερνητικές εξαγγελίες»

«Μικρό καλάθι κρατούν οι καταναλωτές για τις κυβερνητικές εξαγγελίες – Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά παιχνίδια» σχολιάζει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας.

«Η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης για το περιβόητο “καλάθι του νοικοκυριού”», συνεχίζει, «επιβεβαιώνει την κυβερνητική κοροϊδία απέναντι στους καταναλωτές που αδυνατούν πλέον να βγάλουν το μήνα.

Αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας, η κυβέρνηση παίρνει τη θέση του απλού παρατηρητή των τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα. Η συγκράτηση του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, εναποτίθεται στην καλή θέληση των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, ενώ δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των πιο μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ήδη τον κίνδυνο του λουκέτου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται εμμονικά τα μόνα μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν πραγματική ανακούφιση στους πολίτες: μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα και εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Η αξιοπρεπής διαβίωση των νοικοκυριών δε διασφαλίζεται με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα απεγκλωβίσει την κοινωνία από το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».