Αντιδράσεις και ενστάσεις για τη μελέτη της Μ. Μαντίνειας

Αντιδράσεις και ενστάσεις  για τη μελέτη της Μ. Μαντίνειας

Από ιδιοκτήτες που “χάνουν” την περιουσία τους λόγω… πρασίνου

Προβλήματα σε πολλούς ιδιοκτήτες προκαλεί η πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, η οποία αναρτήθηκε πρόσφατα από το Δήμο Καλαμάτας. Όπως δήλωσαν στο “Θ”, τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας “εξαφανίζουν” περίπου στα 70 οικόπεδα προκειμένου να γίνουν χώροι πρασίνου.

“Η παρούσα μελέτη δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει ενστάσεις και έντονες αντιδράσεις”, ήταν η επωδός των δηλώσεών τους.

Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας και για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, δόθηκε παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε όσοι θίγονται μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις, οι οποίες φυσικά και θα εξεταστούν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Πολεοδομίας, Τμήμα Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού καλεί τους κυρίους ή νομείς ακινήτων να προσέλθουν κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη στο Κοινοτικό Γραφείο Μ. Μαντίνειας (παλιό Δημοτικό Σχολείο), ώρες 10.00 π.μ.- 2.00 μ.μ., ενώ κατά τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ώρες 10.00 π.μ. έως 2.30 μ.μ., στον όροφο 1, κτήριο Β, γραφείο 221, Δημαρχείο Καλαμάτας (Αθηνών 99) για να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις όποιες ενστάσεις τους.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας μαζί με τα εξής στοιχεία: τίτλους, πιστοποιητικά μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων και κατασχέσεων και τοπογραφικό διάγραμμα.

«Στην υπό ανάρτηση μελέτη έχουν επέλθει οι απαραίτητες τροποποιήσεις και προσαρμογές που απορρέουν από την οριοθέτηση των ρεμάτων και τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, προκειμένου να είναι εφικτή η έγκρισή της», καταλήγει σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας.

Α.Π.