Απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας

Απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας

Στη Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρέθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, καθώς επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά του, αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Βγαίνοντας ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος από την Α.Δ. Μεσσηνίας δήλωσε ότι άγνωστοι για ακόμα μια φορά προσπάθησαν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας. Οι προσπάθειες εξαπάτησης, όπως υποστήριξε, είναι αρκετές, αλλά την Τρίτη, μέσα από διαδικασία που ακολούθησαν, κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, που αναμενόταν χθες το απόγευμα να καταθέσει επίσης μήνυση.

Ο κ. Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες για να κάνει αγορές και ποτέ δεν παίρνει τηλέφωνο ο ίδιος για να αγοράσει εμπορεύματα. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

Το περιστατικό εξαπάτησης
Εξηγώντας το τελευταίο περιστατικό, οι άγνωστοι κάλεσαν το θύμα και αφού δήλωσαν ότι είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, είπαν ότι θέλουν να αγοράσουν εμπόρευμα, ενώ έκαναν αναφορές σε εργασίες που εμπλέκονταν υπουργεία. Στη συνέχεια ζήτησαν από το θύμα να δώσει το iban και το email του, κάτι που έκανε, και οι άγνωστοι κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς και να αδειάσουν τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση