Απολογείται αύριο ο 35χρονος για απόπειρα βιασμού της 24χρονης

Απολογείται αύριο ο 35χρονος  για απόπειρα βιασμού της 24χρονης

Ταυτοποιήθηκε και σε άλλα 3 περιστατικά με νεαρές κοπέλες

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Καλαμάτας οι αποκαλύψεις για τον 35χρονο που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης για σεξουαλική επίθεση σε 24χρονη κοπέλα τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης στο κέντρο της πόλης, ενώ ακολούθως ταυτοποιήθηκε σε άλλα τρία παρόμοια περιστατικά σε βάρος δύο νεαρών γυναικών το Δεκέμβριο του 2019, τον Ιούλιο του 2021, αλλά και πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο του 2022.

Χθες ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου για το περιστατικό της Δευτέρας του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης. Για τις άλλες τρεις περιπτώσεις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα σχηματισθεί άλλη δικογραφία (καθώς δεν είναι στο πλαίσιο του αυτοφώρου) και ανάλογα θα του ασκηθούν ή όχι, ξεχωριστά, διώξεις.

Αύριο το μεσημέρι ο 35χρονος, που κρατείται, θα οδηγηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθεί, ενώ ο συνήγορός του, Κώστας Μαργέλης, δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Εντοπίσθηκε άμεσα
Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία που έκανε τα ξημερώματα της Τρίτης μια 24χρονη κοπέλα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ότι ενώ επέστρεφε στο σπίτι της και περπατούσε στην οδό Αγίου Νικολάου, άγνωστος  άνδρας την ακολούθησε και την αιφνιδίασε θωπεύοντάς την.

Αυτή αντέδρασε και στην προσπάθειά της να τον απωθήσει, έπεσε στο έδαφος και τραυματίσθηκε ελαφρά, ενώ έβαλε τις φωνές, αναγκάζοντας το δράστη να τραπεί σε φυγή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας ξεκίνησαν άμεσα και νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης απέδωσαν καρπούς από το υλικό που συγκεντρώθηκε και ο δράστης ταυτοποιήθηκε. Μέχρι το απόγευμα, μάλιστα, είχε προσαχθεί και συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Άλλα τρία περιστατικά
Από την έρευνα της Αστυνομίας, όμως, προέκυψε ότι ο 35χρονος σχετίζεται και με άλλες τρεις περιπτώσεις που είχαν καταγγελθεί στην Καλαμάτα και παρέμεναν ανεξιχνίαστες στο συρτάρι της.

Η πρώτη περίπτωση είχε γίνει στις 5 Δεκεμβρίου του 2019, όταν 20χρονη τότε κοπέλα κατήγγειλε ότι στο κέντρο πάλι της Καλαμάτας, ξημερώματα, άγνωστος άνδρας τής επιτέθηκε και ασκώντας βία προσπάθησε να τη βιάσει. Η κοπέλα αντιστάθηκε σθεναρά και αυτός τράπηκε σε φυγή.

Το επόμενο περιστατικό συνέβη στις 20 Ιουλίου του 2021, όταν άγνωστος άνδρας πήγε έξω από το σπίτι 24χρονης και κοιτώντας μέσα από το ανοικτό παράθυρο, κατέβασε τα ρούχα του και αυνανιζόταν.

Το ίδιο ακριβώς και στην ίδια κοπέλα έκανε και φέτος, στις 12 Ιουλίου 2022.

Στις τρεις περιπτώσεις ως δράστης ταυτοποιείται ο 35χρονος και κατόπιν αυτών των εξελίξεων δεν αποκλείεται η Αστυνομία να ζητήσει με ειδική διάταξη του εισαγγελέα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Της Βίκυς Βετουλάκη