Απόπειρα βιασμού: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος

Απόπειρα βιασμού: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του χθες το μεσημέρι στον ανακριτή Καλαμάτας ο 35χρονος που έχει κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού, όταν τα ξημερώματα της Τρίτης επιτέθηκε σε 24χρονη κοπέλα σε δρόμο της Καλαμάτας.

Ενώ η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της και περπατούσε στην οδό Αγίου Νικολάου, ο άνδρας την ακολούθησε και την αιφνιδίασε θωπεύοντάς την. Αυτή αντέδρασε και στην προσπάθειά της να τον απωθήσει, έπεσε στο έδαφος και τραυματίσθηκε ελαφρά. Ταυτόχρονα, έβαλε τις φωνές, αναγκάζοντας το δράστη να τραπεί σε φυγή.

Την ίδια ημέρα η Αστυνομία ταυτοποίησε το δράστη στο πρόσωπο του 35χρονου, τον οποίο και συνέλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 35χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και να μην πλησιάζει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Τέλος, του απαγορεύθηκε η κυκλοφορία από τις 12.00 τη νύχτα μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Πάντως, από την Αστυνομία ο συγκεκριμένος έχει ταυτοποιηθεί σε άλλα τρία παρόμοια περιστατικά σε βάρος δύο νεαρών γυναικών το Δεκέμβριο του 2019, τον Ιούλιο του 2021, αλλά και πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο του 2022, ενώ αναμένεται να σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για αυτά.

Β.Β.